Plein NRE, Eindhoven

Opdrachtgever: NRE Eindhoven
Oppervlakte: 0,2 ha
Project: Ontwerp voor de herinrichting van een bedrijfstuin

Voor het her in te richten voorplein van energiemaatschappij NRE diende een oplossing gevonden te worden voor het parkeren en moest het plein een uitnodigende uitstraling krijgen.

Het plein dat op de overgang ligt van het Eindhovensch Kanaal en de Dommel bestaat uit een drietal hoogteniveaus, gescheiden van elkaar door taluds en trappen. Hierdoor is het mogelijk een functionele indeling te maken (parkeerplein, bordes, entree). Door eenheid te zoeken in het materiaalgebruik (gras, gebakken klinkers en natuursteen tegels) ontstaat een krachtig en sober plein. Een ‘loper’ van natuursteen en evenwijdig hieraan een rij Platanen vormen bindende elementen tussen de verschillende niveaus en leiden de bezoeker naar de entree van het gebouw, alwaar deze verrast wordt door een kleurig bloementapijt in het talud.

Om de bezoeker op een aangename manier over deze loper naar de entree te begeleiden is een lijn van Led-verlichting voorgesteld. De bedoeling is om tijdens openingstijden van NRE het licht een regelmatige golfbeweging mee te geven richting entree en na sluiting een continue verlichting toe te passen. Door de kleur te veranderen per seizoen ontstaat er door het jaar heen een afwisselend kleurenspel. Bovendien wordt er op speciale dagen (Kerst, Pasen, Koninginnedag e.d.) een karakteristieke kleur ingesteld.

Terug naar overzicht Parken en pleinen
Terug naar overzicht Bedrijfstuinen